Setmana de la Ciència

 Descarregar Pdf

Activitats ETSEA

Funcionament dels sistemes satel.litaris de navegació global GPS/GNSS i aplicacions en agricultura de precisió

 

Descripció:  

En aquest taller a l’aire lliure podràs comprovar com s’ho fan els receptors GNSS/GPS per a determinar les coordenades on es troben. Al taller s’aniran introduint els conceptes de manera simple i progressiva a partir d’un joc de rol on els participants faran de satèl·lits, d’ones de ràdio i de pertorbacions per tal de mostrar gràficament sobre el terreny els principis de la trilateració, en una reducció a un espai bidimensional. També explicarem que a la nostra recerca utilitzem els receptors GNSS per a fer Agricultura de Precisió.

 

Responsable del taller: Dr. Àlex Escolà, profesor del Departament d'Enginyeria Agroforestal i del Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió de la UdL.

Adreçat al nivell:  ESO i Batxillerat

Data: 19 de novembre

Horaris:  Taller 1: 09-11 h

Taller 2: 12-14 h

Modalitat: Presencial

Lloc:  Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la Universitat de Lleida (ETSEA), a l’aire lliure

Contacte:  ice.secundaria@udl.cat - 973703372

 

                                          

 

Esterificacions: Com fer fideus o caviar de sucs de fruita o iogurt?

 

Descripció:  En aquest taller s’encapsularan aliments a través d’un procés d’esterificació amb alginat, polisacàrid extret a partir d’algunes algues. Es treballaran dos tipus d’esterificació, la bàsica (dissoldre un producte alimentari o un colorant en alginat i addicionar-lo en forma de gotes a una solució de CaCl2 al 4%) i la inversa (utilizar un producte alimentari que ja contingui calci, com el iogurt, i aquest s’addiciona en forma de gotes sobre una solució d’alginat en aigua).

Responsable del taller: Dra. Gemma Villorbina, profesora del Departament de Química de la UdL.

Adreçat al nivell: 3r i 4t d’ESO i Batxillerat

Data: 15 de novembre

Horaris:  Taller 1: 10-12 h

Taller 2: 12-14 h

Modalitat del taller: Presencial

Lloc:  Departament de Química del Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la Universitat de Lleida (ETSEA)

Places limitades: Màxim 24 alumnes

Contacte:  ice.secundaria@udl.cat - 973703372

 

                                          

 

Activitats AGROTECNIO

En el marc de la Setmana de la Ciència 2021 que se celebra el mes de novembre, la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia-Agrotecnio us convida els dies 16, 17 i 18 de novembre a realitzar una sèrie de visites guiades per conèixer de primera mà la recerca que desenvolupen els seus 15 grups de recerca en l'àmbit agroalimentari. Aquestes visites gratuïtes es realitzaran en horari de 10.30 h a 12.00 h.

Hi estan convidats tant professionals del sector agroalimentari, estudiants del Campus de l'ETSEA de la Universitat de Lleida com la ciutadania en general. El dia 16 de novembre tindrà preferència el personal del sector agroalimentari.

Invitació

Formulari d'inscripció

Més informació

   Darrera modificació: