Estudiants internacionals dels Màsters Erasmus Mundus visiten la xarxa d’espais natura

Descarregar Pdf
DSC_6190
Alumnes durant la seva estada a la Muntanya d’Alinyà

Els primers dies de juny, alumnes internacionals de la Universitat de Lleida participants en el Màster Erasmus Mundus in Mediterranean Forestry and Natural Resources Management MEDFOR (impartit per un consorci de 7 universitats europees,) i en el Màster Erasmus Mundus European Forestry (d’un consorci de 6 universitats europees), han visitat diversos espais de la Xarxa Espais Natura de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Els alumnes del MEDFOR van fer una estada de tres dies a la Muntanya d’Alinyà per conèixer la gestió forestal, del medi natural i de la biodiversitat, així com els diversos projectes LIFE en curs (LIFE Operation CO2 i LIFE Pinassa) en aquesta zona dels Prepirineus catalans.

Els alumnes del European Forestry van visitar Montserrat i el Coll de Can Maçana per conèixer la protecció contra incendis i l’ús de la silvopastura així com la gestió d’hàbitats i la biodiversitat que es du a terme dins del projecte LIFE Montserrat. També varen visitar el Congost de Mont-rebei per conèixer els seus valors naturals  i també, amb especial atenció, les mesures relacionades amb la gestió de l’ús públic d’aquest espai.

Aquestes visites s’han realitzat en el marc del conveni de col·laboració signat entre la Fundació Catalunya La Pedrera i la Universitat de Lleida l’any 2013, per estimular el desenvolupament de projectes i activitats de recerca, d’assessorament, formatives i divulgació en l’àmbit del medi ambient i el desenvolupament sostenible associats als espais naturals gestionats per la Fundació Catalunya La Pedrera a les comarques de Ponent.